Innoveren en verbeteren gaan over het verkleinen van de afstand tussen hoe toezicht is en hoe het zou moeten zijn. Innoveren is leuk, nuttig en noodzakelijk. En het is moeilijk, niet alleen om het zelf te doen maar ook om relevante innovaties van andere over te nemen.
De karavaan innovatie binnen toezicht is ingericht om zicht te krijgen op de rol van innovaties binnen toezicht; hoe dit alleen of samen met anderen vorm te geven en hoe vergroot je de kans op succesvolle innovaties. Dit gebeurt in zes stappen, zes halteplaatsen met verschillende sprekers, interacties en coaches. Voer voor iedere toekomst-gerichte beslisser in toezichtsland. Deelnemers brengen in het begin een inputprobleem of project in, dat aan het eind als af ‘werkstuk’ of oplossing wordt gepresenteerd en ‘afgetekend’. We geven de opzet weer in termen van onderwerpen en sprekers, maar kunnen inspelen op urgente vragen vanuit de groep of ontwikkelingen binnen samenleving of toezicht.
De karavaan vindt plaats in Q2 van 2025, d.w.z. april - juni 2025 en wel in 6 dagen van 9.30 tot 16.30 uur, d.w.z. om de week op donderdag. De start zal zijn op dond. 15 meid 2025. Hieronder het programma in grote lijnen. Bij de aanvang van de karavaan wordt een meer gedetailleerde versie gedeeld die het resultaat is van de inschrijvingen van participanten en de ingebrachte onderwerpen/problemen. Plaats en gastheer/toezichthouder zijn dan ook bekend. Iedere dag kent in principe drie onderdelen: informatie/input van een spreker met discussie; workshop/training met interactiemomenten en eigen reflectie op/ontwikkeling van probleemstelling. Zie hieronder het programma en daaronder het Tableau de la Troupe met meer informatie over de sprekers en hun expertise.
m.m.v.
m.m.v.
m.m.v.
m.m.v.
m.m.v.
m.m.v.
Denker en adviseur
Voormalig: Hoofd operatie en informatie politie Amsterdam, Hoofd innovatie politie Nederland, Research Fellow TU Delft en Principal Consultant TNO
Van organisatie naar organiseren.
Expertise gebieden:
Hoogleraar Innovatie en Ondernemerschap Studies, Technische Universiteit Delft, Mosaic Research & Consulting
Waarom innoveren? Waarom niet? Lessen in het hoe en waarom!
Expertisegebieden:
Expertise gebieden:
innovatie door en binnen toezichthouders
Expertisegebieden:
Amerika evaluatie onderzoeker WereldBank
Er wordt een literatuurlijst of syllabus samengesteld uit artikelen van o.a. de sprekers. Alle deelnemers krijgen het handboek Goed Toezicht van Dick Ruimschotel, zowel in de papieren versie als digitaal en een digitale versie van het Toezicht Compendium. Er wordt gebruik gemaakt van groupsystems (via tel. of laptop) en van een flexibel digitaal werkboek, waarin deelnemers hun eigen dossier opbouwen (laptop). Dit betekent dat aan het eind alle participanten een conceptnotitie hebben in een geëigende vorm; bijvoorbeeld een rapport of een omschrijving van nieuw product, dienst of strategie. Dit concept eindproduct is in principe geschikt om te dienen als een interne startnotitie binnen de toezichthouder Men kan zich opgeven als individuele toezichthouder of als toezichthoudende instantie. Zie verder tabblad ‘Opbrengsten en kosten’ of Iinschrijving'.
Voor nadere informatie kunt u mailen of bellen met de moderatoren: Martin de Bree of met Dick Ruimschotel.
info@nextstepmanagement.nl.
tel. 06-51612866.
ruimschotel@t11.net of r
tel. 06-53246708
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.