Het team omvat iedereen

Het team omvat iedereen die aan die aan de voortgang en het succes van een karavaan bijdraagt. Dus alle sprekers, participanten, coaches en moderatoren. Zo zien wij dat als organisatoren die de moderator rol op ons hebben genomen; dit wil zeggen dat we alles inhoudelijk en logistiek coördineren, met name of de participanten de kans krijgen om voldoende stappen te zetten met de aanpak en uitwerking van hun probleemstelling. Elke karavaan wordt ondersteund door een thema-coördinator, iemand die goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op een bepaald gebied. De thema-coördinatoren worden binnenkort bekend gemaakt. Hieronder wat meer over de moderatoren.

Martin de Bree

is van oorsprong chemisch ingenieur en deed daarna een MBA opleiding aan Henley the Management College (UK). In 2006 promoveerde hij aan de Technische Universiteit Delft op een proefschrift over de interactie tussen overheid en bedrijfsleven in de afvalsector in het licht van innovatie. In 2007 richtte hij Next Step Management op, een adviesbureau dat zich specialiseert in moderne vormen van toezicht en regulering. 

Sinds 2013 is hij verbonden aan de Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij directeur/eigenaar van Next Step Management. Hij doet onderzoek naar moderne vormen van toezicht en regulering, systeem- en metatoezicht, compliance management en zelfregulering en is met name gefascineerd door de interactie tussen overheid en bedrijfsleven. Samen met Muel Kaptein coördineert hij een groot onderzoeksprogramma aan de Erasmus Universiteit waarbij toezicht professionals als buitenpromovendi promotieonderzoek doen naar aspecten van innovatief toezicht. 

De afgelopen jaren houdt hij zich ook bezig met het lerend vermogen van de beleid makende en wetgevende overheid. In verschillende publicaties die hij samen met collega onderzoekers hierover schreef staan de implicaties van de toenemende complexiteit in de samenleving voor het lerend vermogen van de overheid centraal. 

Belangrijkste publicaties:

  • Martin de Bree, Martin Dees, Martijn Scheltema (2023). Ex-durante evaluatie van wetgeving en beleid, Regelmaat 38(3).
  • Martin de Bree, Annemiek Stoopendaal (2020). De- and Recoupling and Public Regulation, Organization Studies, DOI: 10.1177/0170840618800115.
  • Martin de Bree, Martin Dees (2019). Complexiteit vraagt om een andere manier van regels maken, TPC, 6
  • Huizinga, K., & de Bree, M. (2021). Exploring the risk of goal displacement in regulatory enforcement agencies: a goal-ambiguity approach. Public Performance & Management Review, 44(4), 868-898.

Dick Ruimschotel

heeft rechten, psychologie en filosofie gestudeerd aan verschillende universiteiten: Erasmus Universiteit, Universiteit van Amsterdam en – als Harkness Fellow - University of Michigan en Harvard University. Na zijn proefschrift over causaal verklaren (wat is dat en hoe weet je dat een verklaring goed is), heeft hij vooral toegepast onderzoek gedaan voor wetenschappelijke instellingen of private bureaus; WRR, Veldkamp/Intomart, de Europese Universiteit in Florence (als Jean Monnet Fellow), Twijnstra Gudde, AEF, de EUR en de VU. 

Hij is – in 1994 - de bedenker van de welbekende Tafel van Elf (T11), een universeel verklaringsmodel van (non)compliance. Hij is oprichter/directeur van CMC, Compliance Management Consultants. Tevens is hij directeur/ bestuurder van het Good Governance Centre. Ruimschotel heeft postdoctoraal onderwijs gegeven aan de VU; enerzijds compliance and integrity, anderzijds verander management. In 2014 publiceerde hij het standaardwerk; Goed Toezicht; principes van professionaliteit, democratie en good governance. 

Ruimschotel heeft tientallen projecten gedaan voor een varieteit aan instanties (Rijk, provincies, gemeenten) en toezichthouders (zowel inspecties als marktautoriteiten als omgevingsdiensten), meestal op basis van T11 analyses. Tussendoor publiceerde hij zowel over intern als extern toezicht, laatstelijk over informatiegericht toezicht (Tijdschrift voor Toezicht, 2024, 1). In 2023 voltooide hij CATS, Computer Assisted Toezicht Strategie. Deze kent verschillende modules op operationeel en strategisch niveau en bestaat uit een mengeling van proces, methodiek, software en AI waarin de overgang van analyse naar strategie wordt ondersteund. Behalve over toezicht is hij (mede)organisator van masterclasses over fluïditeit als uitdaging voor organisaties.

Belangrijkste publicaties:

  • Goed Toezicht: principes van professionaliteit, democratie en good governance (Mediawerf, 2014). www.mediawerf.nl
  • Flux; inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en stroomversnellingen, Holland Management Review, mei/juni 2018.
  • GEM, Governance Evaluative Model, als een gelaagd ordeningsmodel voor beschrijving en waardering van governance principes, Goed Bestuur en Toezicht, 2021

 

 

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.